čtvrtek 16. dubna 2015

Recept: polévka Minestrone

Velmi snadná, hustá italská polévka



- různé druhy zeleniny nakrájíme na malé kousky (nebo plátky) - nejvhodnější je pórek, obyčejné zelí, mrkev, cuketa, brokolice, řapíkatý celer
- masožrouti mohou přidat i kostičky slaniny

- zeleninu zasmažíme na trošce oleje nebo klidně i nasucho v kvalitním tlustostěnném nádobí

- zalijeme vývarem nebo vodou (s bujónem)

- přidáme konzervu drcených rajčat a malý rajčatový protlak

- ochutíme solí, pepřem, bazalkou, může být i trošička cukru

- dodáme hrst malých těstovin (mušličky, hvězdičky)

- vše důkladně provaříme

- podáváme například se tousty namazanými pestem, posypanými sýrem a zapečenými


Žádné komentáře:

Okomentovat